Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

Καληνύχτα!


Σήμερα έμαθα κάποια σημαντικά πράγματα,ένα από αυτά είναι η ομορφιά της νύχτας! 


Κοιτάω αυτό το αστέρι μέσα στα τόσα πολλά, λες και έχει κάτι το μοναδικό, ψάχνω να βρω τι είναι αυτό που το κάνει τόσο ξεχωριστό ανάμεσα στα άλλα και πάλι δεν μπορώ να καταλάβω. Έχει τόσο ησυχία απόψε,ακούω τόσο έντονα τα κουμπιά του Η/Υ λες και κάνω θόρυβο. Αναζητώ μέσα στο σκοτάδι κάτι να ακούσω,κάτι να δω όμως όλοι δείχνουν να έχουν πέσει στα κρεβάτια τους για ύπνο, τελικά μόνο εγώ θέλω να μάθω ή μήπως είμαι περίεργη για κάθε βράδυ που περνάει? όλοι λένε πως είναι όλα τα βράδια ίδια,μα εγώ στέκομαι λίγο ακόμα στο παράθυρο να κοιτάξω, λες και κάτι περιμένω, κι όμως δεν είναι έτσι, απλά πιστεύω πως το κάθε βράδυ είναι μοναδικό, κάτι καινούργιο, δεν ξέρεις πως θα καταλήξει,δεν ξέρεις πως θα νιώσεις μέχρι το τελευταίο λεπτό που θα κλείσεις τα μάτια σου περιμένοντας για κάποιο γλυκό όνειρο να σου ανοίξει μια καινούργια καλημέρα!
 Όλα τα κλειστά φώτα αρχίζουν να με κάνουν να νιώθω περίεργα, ίσως να ναι φόβος, ίσως η μοναξιά σε ένα σπίτι που κάνεις δεν με καταλαβαίνει, ίσως να με λένε και τρελή, όμως αν είναι να πεθάνω ένα βράδυ προτιμώ να ναι κοιτώντας τα αστέρια αντι να κοιμάμαι, είναι γνώμη μου, όχι επιλογή.
Θέλω να μιλήσω τόσο σε κάποιον αυτή την στιγμή, ναι θέλω όμως όχι με το στόμα ή γράφοντας κάτι, απλά κοιτώντας τον έντονα στα μάτια, τόσο δυνατά που θα νιώσει όσα νιώθω, να αρχίσουν πραγματικά οι άνθρωποι να καταλαβαίνουν και να μην ακολουθούν ρουτίνες του περισσότερου πληθυσμού από συνήθεια, να κάνουν κάτι διαφορετικό και αν δεν τους αρέσει να επιλέξουν οι ίδιοι, όχι η άλλοι όμως για εκείνους!
Ελπίζω μονάχα να μην είμαι η μόνη πάνω στον πλανήτη που να πιστεύει όλα αυτά, γιατί τότε ίσως να κάνω εγώ λάθος και όλοι οι άλλοι να έχουν δίκιο, μα αν είναι έτσι η ζωή ο ένας να ακολουθεί βήματα άλλου, τότε που είναι η ελευθερία? τουλάχιστον ας μην χαθεί αν υπήρξε για κάποια στιγμή και αυτή.
Λοιπόν! Τα αστέρια κινούνται και κρύφτηκαν τα περισσότερα πίσω από κτίρια, ακόμα και αυτά δεν μένουν ίδια,ίσως να έχουν και αυτά κάποια επιλογή, να μετακινούνται όπου θέλουν, ίσως όχι, πάντως είναι μια καλή ερώτηση για τα αστέρια που ίσως να μην απαντηθεί και ποτέ. 

Καληνύχτα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου