Πέμπτη 3 Ιουλίου 2014

Μια παράσταση η ζωή σου.

‫بحر الكتب‬ | via Facebook


Μια παράσταση είναι η ζωή, και εσύ είσαι ο σκηνοθέτης. Στέκεσαι απέναντι από μια άδεια σκηνή που σιγά σιγά πληθαίνει. Προσπαθείς να φτιάξεις σκηνές που σου αρέσουν,δοκιμάζεις ανθρώπους,χρώματα,συναισθήματα. 
Κάποιοι επεμβαίνουν και σε παρασέρνουν. Τους εμπιστεύεσαι ώστε να γεμίσουν την σκηνή σου ζωντάνια..κάποιοι δεν τα καταφέρνουν,σε απογοητεύουν. 
Θα περάσουν αρκετοί ηθοποιοί,πρόσεχε. Αυτή είναι η διαφορά από μια θεατρική παράσταση και την ζωή,η ψευτιά. Ή τουλάχιστον έτσι νόμιζα:).
Έρχονται και φεύγουν πολλοί άνθρωποι από τις σκηνές σου,κάποιοι απλά στέκονται για λίγο και φεύγουν,κάποιοι επιλέγουν να ενώσετε τις σκηνές σας,τις δυνάμεις σας. 'Η ίσως να σου κλέψουν την παράσταση. 
Θυμάσαι κάποιες σκηνές πιο έντονα,αυτές που σου άρεσαν πολύ,και αυτές που δεν σου άρεσαν καθόλου,οι αναμνήσεις. Αυτές μένουν στην μνήμη σου. Αυτά είναι παζλ της ζωής σου,οι αναμνήσεις.
Φτιάξε αυτή την παράσταση όσο μπορείς καλύτερα,έχεις το πάνω χέρι. Μπορείς να αλλάξεις ότι δεν σου αρέσει,αρκεί να το θες και να μην ακούς καμιά απελπιστική φωνή από την σκηνή. Θα σου πουν πολλά,ο καθένας ότι θέλει ή τον συμφέρει ώστε να γίνει η δικιά του η σκηνή/ζωή καλύτερη,ευκολότερη. Λίγοι ή ίσως κανείς θα σου δώσει την κατάλληλη συμβουλή,χωρίς να υπολογίσει τον εαυτό του. 
Καλή τύχη. Θα στέκομαι από κάτω να παρακολουθώ με αγωνία την παράσταση σου. Κάνε την όμορφη,να χαμογελάσουμε μαζί στο τέλος.

2 σχόλια:

  1. "Λίγοι ή ίσως κανείς θα σου δώσει την κατάλληλη συμβουλή,χωρίς να υπολογίσει τον εαυτό του."
    Θα μου μείνει.
    :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή