Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2013

Χρόνος.

manga | Tumblr
Με φοβίζει η ησυχία,η σιωπή ..που κατακτά εκείνα τα βλέμματα που έχουν να πουν τόσα πολλά. Και όλα τα πνίγουν μέσα τους και δεν μιλούν..και δείχνουν δυνατοί κρύβοντας την πληγή που υπάρχει μέσα τους.
Μονάχα δυο μάτια σε κοιτούν γεμάτα νοσταλγία,απορία ..δείχνοντας την ανάγκη να πλημμυρίσουν με δάκρυα,έχοντας ανάγκη να γονατίσουν τα πόδια,να πέσουν στο πάτωμα και να κλάψουν. Να κλάψουν ελεύθερα,για ώρες ατελείωτες. Είναι δύσκολο να πολεμάς με τον ίδιο σου τον εαυτό,με τα συναισθήματα σου..και ακόμα πιο δύσκολο να νιώσεις ικανοποίηση για ότι και αν αποφασίσεις. Αφού μια μεριά πάντα θα λείπει,και ένα κενό θα υπάρχει. Πριν όμως κάτσεις να σκεφτείς λίγο, σε αναγκάζουν να σηκωθείς,να συνεχίσεις την μέρα σου,την ζωή σου.. Δεν σου δίνουν τον χρόνο,στο επιβάλουν..αφού όλα προχωράνε,πρέπει και εσύ.
"Σταματήστε λίγο τον χρόνο..δεν προλαβαίνω να σκεφτώ" φωνάζω. Κανείς δεν με ακούει. Αδιαφορία. Ίσως για αυτό οι άνθρωποι κάνουν λάθη..γιατί δεν έχουν τον χρόνο να υπολογίσουν τι θέλουν,και όχι τι πρέπει. Παρασέρνονται από καταστάσεις,βιάζονται γιατί δεν τους μένει πολύ χρόνος. Η ζωή τελειώνει,ο χρόνος τελειώνει..η άμμος της κλεψύδρας δεν σταματάει. Το παρελθόν τελείωσε,το παρόν κυλάει κάθε δευτερόλεπτο που λες "τώρα",για το μέλλον όμως έχεις εσύ την δύναμη μονάχα να καθορίσεις ορισμένα πράγματα,αν όχι όλα.. Μην τα αφήσεις στον χρόνο και στην ζωή αυτά,απλά συμβιβάσου με αυτά,γίνε φίλος τους..
Για αρχή πιάσε ένα χαρτομάντιλο και εξαφάνισε τα δάκρυα από το πρόσωπο σου,σφίξε τα πόδια σου,το κορμί σου και στάσου όρθια. Δες γύρω τον κόσμο..είναι γεμάτος περιπέτειες, και δυστυχώς η ευτυχώς υπάρχουν καλά και άσχημα, που συμβαίνουν σε όλους χωρίς εξαιρέσεις. Σκοπός είναι να κάνεις κάθε χτύπημα να μοιάζει με γλυκό φιλί,σαν εκείνο που σου χάρισαν μια όμορφη μέρα..σαν ένα όμορφο λουλούδι..που με την υπομονή σου θα έχεις φτιάξει μέσα στην ψυχή σου τον πιο όμορφο κήπο. Με τα δικά σου χρώματα,όχι τα καθορισμένα.
Τότε θα έχεις θάψει κάθε στεναχώρια στο χώμα βαθιά,και κάθε φορά που θα γυρνάς στο μέρος σου,το λουλούδι με την υπέροχη μυρωδιά θα σου θυμίζει όμορφες αναμνήσεις,αλλιώς; αλλιώς θα σκάβεις και θα θάβεις τα ίδια ξανά και ξανά όλη σου την ζωή.
Και ξέρω τι θες,αυτό δεν θέλει σκέψη,δεν θα σου πάρει χρόνο..απλά κάνε αυτό που έχεις ανάγκη. Να νιώσεις αναζωογόνηση,όμορφα. Δημιούργησε λοιπόν τον κόσμο σου..στην ψυχή σου.

Υ.Σ. Με τόσο διάβασμα που χρόνος να σκεφτείς. (Υπομονή.)
Υ.Σ.2. Καλή μας τύχη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου