Δευτέρα, 2 Απριλίου 2012

Αλκοόλ:)


Μου ζήτησαν να γράψω ένα άρθρο για το συγκεκριμένο θέμα για σχολική εργασία:)Αν και αναφέρω μόνο αρνητικά, καλό είναι πιστεύω να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω,ευχαριστώ.

Το αλκοόλ είναι αιθυλική αλκοόλη (οινόπνευμα) το οποίο στις μέρες μας είναι ένα συνηθισμένο ναρκωτικό που οι περισσότεροι αν όχι όλοι, όχι μόνο το γνωρίζουν αλλά έχουν δοκιμάσει. Ακούσαμε διάφορες απόψεις και λόγους από έφηβους μαθητές οι οποίοι πίνουν αρκετά συχνά ,ο κυριότερος λόγος που ακούστηκε είναι η επιρροή από την παρέα, ακολούθησαν και άλλοι λόγοι όπως για να ξεσπάμε, για διασκέδαση ή για να ξεφύγουμε από προβλήματα της ζωή μας. Μερικοί από αυτούς έχουν μεθύσι, ανάλογα με τον οργανισμό και την ηλικία ανάφεραν τις πιο συχνές συνέπειες που προκαλεί το αλκοόλ, όπως ζαλάδες, απόλυα μνήμης, παραπάτημα και εμετούς. Αργότερα ακούστηκαν και πιο σπάνιες περιπτώσεις όπως  βίαια συμπεριφορά και συναισθήματα κατάθλιψης. Εκτός από όλα αυτά όμως, μετά από μεγάλη ποσότητα κατανάλωσης αλκοόλ δεν πρέπει να οδηγάμε. Ο λόγος είναι γιατί μας κάνει κακό σε πολλά μέρη του σώματος μας. (όπως μπορούμε να δούμε στην παρακάτω εικόνα) Ένα από αυτά είναι ο εγκέφαλος. Ο εγκέφαλος αργεί να καταλάβει τι γίνεται για να ανταποκριθεί και στον κίνδυνο, έτσι έχουμε και πολλά ατυχήματα λόγο μεθυσμένους οδηγούς.
 
    Στον καθένα επιδρά διαφορετικά, αυτό εξαρτάται φυσικά και από την ποσότητα που καταναλώνει ο κάθε οργανισμός. Το σημαντικότερο για το αλκοόλ όμως είναι πως ακούμε συνέχεια μετά τα δέκα-οχτώ χρονών να καταναλώνουμε, αλλά δεν γνωρίζουμε το γιατί. Γιατί μέχρι τα δέκα-οχτώ βρισκόμαστε σε ανάπτυξη, φυσικά και μετά από αυτή την ηλικία χρειάζεται προσοχή αλλά θα έχει περάσει το πιο κρίσιμο σημείο  που κάνει περισσότερο κακό στον οργανισμό μας. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες «φήμες» που κυκλοφορούν όπως «αν κρυώνεις πιες λίγο ρακί και θα ζεσταθείς», στην πραγματικότητα χάνεις από το σώμα σου θερμότητα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Εκτός την ηλικία που έχει σημασία στην κατανάλωση του αλκοόλ, διαπιστώσαμε πως έχει σημασία και το φύλο, γυναίκα-άντρας. Οι άντρες μπορούν και αφομοιώνουν την διπλάσια ποσότητα στο σώμα τους και ο λόγος είναι γιατί οι γυναίκες περιλαμβάνουν κατά μέσο όρο λιγότερα υγρά ανά κιλό.
Αυτό που κάνει τους αγοραστές να παίρνουν ένα ποτό, είναι η διαφήμιση με διάσημους καλλιτέχνες, προσπαθούν να σε κάνουν να πιστέψεις πως αν αγοράσεις το συγκεκριμένο ποτό θα είσαι πετυχημένος όπως και εκείνοι, και ενώ το ξέρεις πως δεν αληθεύει απλά θες να φτάσεις λίγο πιο κοντά σε αυτόν που θαυμάζεις, ακόμα και με αυτόν τον τρόπο, καταστρέφοντας τον εαυτό σου.
Τέλος, οι έγκυες γυναίκες δεν πρέπει ειδικά στους πρώτους 3 μήνες να πίνουν ΚΑΘΟΛΟΥ αλκοόλ, γιατί εκτός ότι κάνουν κακό στους εαυτούς τους κάνουν και στο παιδί. Αν κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης υπάρξει κατανάλωση αλκοόλ η ποσότητα αυτή μεταφέρετε κατευθείαν στο παιδί, έτσι υπάρχει πιθανότητα να βγει με κάποιο πρόβλημα, μέχρι και εξαρτημένο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου