Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

κάπως έτσι ξυπνάς:)

Η ζωή είναι πολύ σκληρή μερικές φορές, τόσο που σε ταρακουνάει;|
Όσο και αν θέλουμε να διαγράψουμε τις λέξεις μίσος, απόρριψη,προδοσία,ψέμα πάντα θα υπάρχουν για κάποιους ανθρώπους ένα δυνατό όπλο για να καταφέρουν αυτό που θέλουν. Τελικά είναι κακό να κάνεις τα πάντα για ένα όνειρο σου? Είναι κακό να ήμαστε ειλικρινείς?  και έφτασε η ώρα να μάθεις κάτι που θεωρούσες απλό, πόσο σημαντικό είναι.
Όχι, δεν είναι κακό να προσπαθείς για να κερδίσεις, το λάθος είναι ο τρόπος που το κάνει ο καθένας.
Τελικά ποιος είναι ο σωστός τρόπος για μας? Είναι πολύ και ας μοιάζουν. Δεν μπορώ να βρεθώ ή να υποθέσω τι μπορεί να έκανε ο καθένας σε κάθε περίπτωση, όμως θα πω την δικιά μου άποψη:)

  • Περίπτωση πρώτη.  Γίνεται μια φασαρία στο σπίτι κάποιου παιδιού,η οποία έχει επηρεάσει αρκετά πολύ την ψυχολογία του. Πηγαίνει την επόμενη μέρα σχολείο και δεν έχει όρεξη για τίποτα,  ξαφνικά το ρωτάνε "τι έχεις?", δεν απαντάει, σκύβει και δακρύζει και αν μιλήσει σε κάποιον, θα του πει "όλοι έχουμε προβλήματα στην οικογένεια μας" δεν θα δώσει απάντηση δεν μπορεί να πει λέξη γιατί κανείς δεν ξέρει πραγματικά το πρόβλημα, πως να πει πως όταν έγινε η φασαρία ο πατέρας του κακοποίησε την μητέρα του? Όσο όλοι οι άλλοι σχολιάζουν "μα καλά για αυτό είσαι έτσι?", μόνο εκείνος ξέρει. Τώρα θα μιλούσες πριν νιώσεις&σκεφτείς? 
  • Περίπτωση δεύτερη.   Ένα κορίτσι κλαίει ενώ μόλις χώρισε με το αγόρι της, έχει μπροστά της δυο κοπέλες, η μια της λέει "μην κλαις, θα περάσει" και η άλλη την παίρνει αγκαλιά χωρίς να μιλάει, χωρίς να γνωρίζει καν τον λόγο που είναι έτσι, εσύ τι θα επέλεγες? Εγώ κάποιον που θα προσπαθούσε να με νιώσει μέσα από μια αγκαλιά, ενώ θα έχει σκεφτεί πως πίσω από αυτό ΙΣΩΣ να κρύβετε κάτι άλλο. π.χ. το κορίτσι δεν έκλαιγε γιατί χώρισε, αλλά για τον τρόπο που χώρισε, της φώναζε για κάποιο λάθος της, αν ήξερε το αγόρι πως αυτό το κοριτσάκι έχει μεγαλώσει σε ίδρυμα και εκεί δεν της φερόντουσαν καλά, και πως οι φωνές την τρομάζουν, θα της μιλούσε έτσι ή μήπως θα την άφηνε μόνη?
  • Περίπτωση τρίτη. Όλοι ζητάνε δώρα κάθε χρόνο για τα όμορφα Χριστούγεννα. Μια κοπέλα διστάζει να ζητήσει κάτι όμως, γιατί φοβάται μην της πουν όχι. Το δώρο που θέλει δεν είναι ένα μηχανάκι, ένα ποδήλατο. Ζητάει λίγα χρήματα για να πάρει φάρμακα και να ζήσει λίγο περισσότερο σε αυτή την ζωή, με την ελπίδα πως μπορεί και εκείνη να κάνει αληθινά κάποια όνειρα. 
Και αν εκείνο το παιδί την επόμενη μέρα βρει δύναμη να ξανά χαμογελάσει, και αν το κορίτσι που έμεινε μόνη κοιτάξει δίπλα και βρει έναν άνθρωπο, και αν η κοπέλα έχει ελπίδα ακόμα και τότε χωρίς να ξέρει αν θα πάρει αυτό που ζητά, εμείς τελικά γιατί τα στερούμε από τον ίδιο μας τον εαυτό? Ο ρόλος μας φαίνεται λίγος σε αυτά τα τρία σημεία, και όμως ο ρόλος μας ήταν ο κυριότερος σε αυτά τα σημεία! Γιατί? γιατί και ας μην προκαλέσαμε εμείς τις καταστάσεις, κάναμε κάτι ακόμα χειρότερο ης βάρος άλλων. Για σκέψου καλύτερα τώρα, αν έχεις λόγο να χαμογελάσεις, να βρεις δύναμη και να ελπίζεις! 

Υ.Γ. Δες καλύτερα αυτά που δεν θες, κάπως έτσι ξυπνάς .

2 σχόλια: